REKREATIVCI NASTUPAJU!

Nema nas puno, ali ni sami ne znamo gdje sve trčimo!

Zadnjih nekoliko vikenda rekrativna sezona se zahuktala.Naši Renata i Christian Hrvoić trčali su na 6. utrci za mač Grofa Draskovicha oko Trakošćanskog jezera. Na utrci dugoj 10 km Christian je osvojio 153mj. Renata 35mj. u ženskoj konkurenciji. Zatim su nastupili na Belišćanskom ceneru-utrci kružnih tokovo. Bravo Hrvoići!21.

Sljemenski maraton PH u planinskom trčanju na duge staze imao je dva naša predstavnika. Damir Brcković je stazu od 14km prošao za 1.28h zauzeo 58mj. te 4mj. u konkurenciji trkača starijih od 50 godina. Bravo Brco!

Tomljanović Kruno odradio je maraton za 4.41h. i zauzeo 89mj. Sljemenski kao Sljemenski ništa novo. Krug 14km elevacija oko 500m. Ako jednom poželite sudjelovati, to izgleda otprilike ovako:

Start kod tornja na vrhu Sljemena pa dolje prema Erberovoj stazi. Erberova je spust solidno natopljen vodom, valjalo se odmah zablatiti jer će nogice biti mokre prije ili kasnije. Od skretanja do Strneca uvijek hardcore dio staze. Hvala patikama za dobar grip, moglo je biti suza. Potok smo pregazili i to je bilo ok. Ako je ko i sačuvao suhe noge sad se više nemora truditi. Uspon po Horvatovim stubama oko 500 komada uglavnom je kamen i sklizak je, tu nema brzanja ni prestizanja. Kad dođete na vrh ako niste još izgubili razum, možete slobodno pustiti nogu i pojuriti 2km na sat koliko vam dopušta uspon na Hunjku. Od Hunjke je valovito i može se opet trčati, lako se dođe do Puntijarke a tu ima piva!Ostaje još 2km do završrtka kruga uz još jedan opaki uspon do tornja na vrhu. I tako 3 kruga.Zatim smo podržali Glasnike istine udrugu maratonaca Viroviričko-podravske županije na memorijalnoj utrci od Virovitice do Gradine.

Autor teksta: Kruno Tomljanović