SJAJAN NASTUP SARE ŠPIRANEC NA 5000M, RAKIJAŠIĆ I BOŠNJAKOVIĆ TRČALI 400M NA KUPU HRVATSKE

Vikend iza nas donio nam je po kalendaru Has-a Kup Hrvatske za seniorke i seniore. AK Dinamo-Zrinjevac ugostio je najbolje Hrvatske atletičarke i atletičare.

Za AK Virovitica nastupali su Sara Špiranec (5000m), Paula Rakijašić i Mario Bošnjaković (400m). Trener Špiranec odlučio se nakon dugo vremena omogučiti Pauli (zadnja utrka na 400m prije 4 godine) i Mariju (zadnja utrka na 400m prije godinu i pol) da se okušaju u za njih rezervnoj disciplini 400m.

Tijek treninga i priprema je bio isprepleten sa završnim testovima mature za Marija te pripremanjem zadnjeg ispita za ljetni ispitni rok Paule. Same utrke trčane su po jakoj kiši, pogotovo Paulina utrka, nakon koje je natjecanje čak bilo i obustavljeno na pola sata zbog olujnog vjetra i izrazito jake kiše. Paula je u utrku krenula izrazito sigurno, jako i motivirano, no možda i prejako jer je u zadnjih 50m jednostavno “pukla”. Mario je pak u trku krenuo nešto opreznije i rezerviranije, te je u konačnici bio jako blizu osobnog rekorda na 400m. Na kraju sve spomenuto bilo je dovoljno za 13. mjesto Paule te 23. mjesto Marija.

I onda je na red došla naša Sara koja je kao i natjecanje prije na 10 000m i na ovoj u pola kraćoj dionici istrčala iznad svih očekivanja. Skromna i samozatajna kakva Sara i je mirno i samouvjereno je ušla u utrku. Prve kilometre je istrčala i bolje od dosadašnjeg osobnog rekorda. Cilj za Saru je bio da navedenu dionicu istrči ispod 20min tek za nekih mjesec do mjesec i pol dana, no Sara se s tim baš i nije složila te je već na ovom natjecanju istrčala izvrsnih 19.48,09 što je bilo dovoljno za 9. mjesto.Iskrene čestitke svim natjecateljima i njihovom treneru Siniši Špirancu na još jednom dostojnom predstavljanju našeg kluba i na ovim izrazito lošim vremenskim prilikama.