SARA ŠPIRANEC 4. MJESTO NA SENIORSKOM PRVENSTVU HRVATSKE NA 5000M

Jučer (subota, 8.8.2020.) je u organizaciji Hrvatskog atletskog saveza i AK Agram u Zagrebu počelo Pojedinačno prvenstvo Hrvatske za seniorke i seniore.

Prvog dana svoj nastup imala je naša sjajna dugoprugašica Sara Špiranec. Iako je temperatura bila izrazito visoka i nepovoljna za dugoprugaše Sara je po tko zna koji put oduševila i zauzela sjajno 4. mjesto. Sara je otrčala svoju najbolju utrku na 5000m i srušila osobni rekord no ostaje mali žal jer su je stotinke dijelile od postolja. U triler završnici u cilj su rame uz rame ušle Sara Superina članica riječkog Kvarnera (19:43,74) i naša Sara Špiranec (19:44,18). Nažalost, riječka Sara je bila za milimetar ispred i okitila se brončanom medaljom Seniorskog prvenstva Hrvatske.

Ne treba tugovati, već bit izrazito ponosan na našu Saru koja iz treninga u trening, iz natjecanja u natjecanje uz svog trenera Sinišu Špiranca stasa u kvalitetnu dugoprugašicu.Spomenutu utrku suvereno je pobjedila višestruka prvakinja Hrvatske i vlasnica Hrvatskog rekorda na a 5000 i 10 000m atletičarka AK Dinamo-Zrinjevac Bojana Bijeljac (17:38,35), dok je drugo mjesto pripalo Katarini Vukančić (19:35,70) iz AK Agram, Zagreb.