28. polumaratona Barcs – Virovitica u bojama članova AK Virovitica

U subotu 21.9.2019. održan je 28. polumaraton Barcs – Virovitica. Utrka koja je ove godine startala u mađarskom gradu Barcsu imala je kao i svake godine svoju “lite” verziju, utrku na 5,8 km sa startom na virovitičkoj obilaznici.

Ženskom utrkom spomenute dionice suvereno je vladala naša Paula Rakijašić koja je osvojenim 1. mjestom (ukupno i u kategoriji) od danas i ponosna vlasnica titule rekorderke staze. Prvo mjesto u svojoj kategoriji istrčala je i naša nova članica Lucija Keleković. Utrku su još istrčale Petra Gladović i Leticija Jurlina.
U muškoj kategoriji ukupno 2. mjesto (1. u svojoj kategoriji) osvojio je naš Super Mario Bošnjaković. Ritam starijeg i iskusnijeg prof. Olivera Orešića bio je ovog puta prevelik zalogaj za našeg Marija, no i ovako ovo je veliki rezultat i sjajan nastavak niza odličnih utrka najdarovitijeg virovitičkog atletičara.
Izvrsno 3. mjesto u svojoj kategoriji osvojio je Luka Sabo, koji također iz utrke u utrku pokazuje da se u budućnosti s pravom može računati na njegove izvrsne rezultate.

Valja spomenuti i ljude iz našeg tabora koji su pridonijeli odličnoj organizaciji ovogodišnje utrke, a to su mame naših malih atletičara. Veliko hvala mami Benčina, Mikac i Nađ na velikoj pomoći pri djeljenju okrijepe današnjim natjecateljima uz stazu. Također našoj vrijednoj predsjednici Jasni Mišnić-Rakijašić koja je danima i tjednima zajedno sa ljudima iz sportske zajednice na čelu sa gospodinom Tihomirom Majstorovićem radila na svim papirnatim i logističkim detaljima utrke. Uz spomenute, u samom cilju utrke, pri ulasku u krug stadiona Vegeška za siguran ulazak u cilj brinuli su se naša (nažalost ozlijeđena) atletičarka Lena Sabo, trener najmlađe uzrasne kategorije Hrvoje Reder i trener/tajnik kluba Hrvoje Žunec.