Osnovan Atletski klub Virovitica!

Dan 29.9.2017. zlatnim će slovima ostati upisan u povijest virovitičkog sporta. Večeras je u prostorijama sportske zajednice grada Virovitice inicijativni odbor u sastavu Jasna Mišnić-Rakijašić, Maja Tkalčec, Zlatko Rakijašić, Goran Tkalčec, Siniša Špiranec i Hrvoje Žunec osnovao Atletski klub Virovitica.

Za predsjednika kluba izabraban je Goran Tkalčec, dopredsjednica je Jasna Mišnić-Rakijašić, tajnik Hrvoje Žunec. Svi spomenuti su i članovi upravnog odbora kojeg još čine Maja Tkalčec i Siniša Špiranec koji će uz Hrvoja Žuneca biti treneri u novo osnovanom klubu.

Donosimo Vam dio atmosfere sa Osnivačke skupštine kluba na kojoj su među ostalima nazočili gospodin Zvonko Iveković ispred HAS-a (Hrvatskog atletskog saveza), Branko Zorko (najtrofejniji hrvatski atletičar, nositelj hrvatskih rekorda na 1500m (3:33,30); milju (3:52,64); 2000m (4:58,02) i 3000m (7:48,42)), Damir Marenić (zamjenik gradonačelnika Virovitice) i mnogi drugi.

Virovitica je na ovo čekala preko 40 godina!

Današnjim danom s radom je službeno počela Atletska škola AK Virovitica. Na prvom okupljanju budučih mladih atletičara okupilo se tridesetak učenika nižih, ali i nekolicina učenika viših razreda osnovnih škola s područja grada Virovitice.
Dio atmosfere s današnjeg povijesnog okupljanja donosimo kroz sliku, a sve zainteresirane pozivamo da nam se priključe već ove srijede od 18 sati u dvorani gimnazije Petra Preradovića u Virovitici.