AK Virovitica – sažetak 2019. godine

Siječanj

 • Atletski klub Virovitica po prvi put u povijesti bit će domaćin i organizator Pojedinačnog prvenstva Hrvatske u krosu (2.11.2019.). Nakon samo godinu i 3 mjeseca postojanja AK Virovitica dobio je domaćinstvo jednog velikog državnog natjecanja pod okriljem HAS-a.
  Veliki dan za naš klub, grad i županiju.
 • Juniorsko dvoransko prvenstvo Hrvatske – Zagreb 26.1.2019.

Na danas održanom Dvoranskom juniorskom prvenstvu Hrvatske dvoje atletičara AK Virovitice nastupilo je u utrci na 800 metara.
Mario Bošnjaković završio je kao 10. junior, a Lorena Blaga 12. juniorka Hrvatske.

 • In memoriam Snježana Bego-Lučić

S velikom tugom vas obavještavamo da nas je sinoć iznenada napustila gospođa Snježana Bego-Lučić.
Gospođa Snježana je više nego uspješno od prvog dana osnutka vodila knjigovodstvene poslove za naš klub.

Veljača

 • Proglašenje sportašice i sportaša 2018. godine. Najbolja juniorka grada Virovitice za 2018. godinu – Paula Rakijašić- Atletski klub Virovitica.

Ožujak

 • Virovitičke mlađe kadetkinje 12. na ekipnom prvenstvu Hrvatske u krosu

U subotu (9.3.2019.) Labin je bio domaćin ekipnog prvenstva Hrvatske u krosu. Iako je AK Virovitica u pripremama najavio da će na istom nastupiti u dvije kategorije, juniorke i mlađe kadetkinje, bolest i ozljede su dovele do toga da put Labina krenu samo najmlađe djevojke. Predvođene trenerom Sinišom Špirancem, svoje prvo prvenstvo države istrčale su djevojke Mia Teskera, Lamija Dragosavljević, Ema Vanjhal, Petra Nađ i Nikolina Kojić koje su inače i prva generacija atletičarki atletskog kluba Virovitica koje treniraju od prvog dana osnutka kluba.

Travanj

 • Kid’s athletics u režiji članova atletskog kluba Virovitica

Danas (ponedjeljak, 1.4.2019.) su se okupili gotovo svi članovi AK Virovitica i iskoristili ovo prekrasno proljetno popodne da bi po prvi puta djeci prikazali jednu novu ideju…jedno novo viđenje atletike za djecu koje je IAAF (International Association of Athletics Federations) osmislio još daleke 2001.godine. A sve s ciljem da se djecu animira za atletiku, da djeca kroz igru i natjecanje uče i zavole atletiku i sport kao takav. Da ne duljimo, pogledajte kako je to danas izgledalo. Cijeli trening i prezentaciju je odradio licencirani IAAF Kid’s athletics instruktor i atletski trener Siniša Špiranec uz asistenciju također licenciranih atletskih trenera Hrvoja Redera (viši trener fitnesa) i Hrvoja Žuneca (diplomirani kineziolog)

 • Više nego uspješan početak nove atletske sezone – hrpa osobnih rekorda te po jedno zlato i bronca

Jučer (nedjelja, 7.4.2019.) je Varaždin i AK Sloboda bio domaćin 1. kola Hrvatske atletske lige sjever (HALS). AK Virovitica je u Varaždinu nastupio sa 23 atletičara u 3 uzrasne kategorije, limači, mlađi kadeti i stariji juniori (m/ž). Na pobjedničko postolje popela su se dva naša atletičara i to Marin Hajmaši koji je u disciplini bacanje vortex-a u kategoriji limača bacio osobni rekord i to nadmašivši stari za 3,27m što je bilo više nego dovoljno za 1. mjesto u 2008. godištu (ukupno 2. mjesto u kategoriji limača), te Kristijan Posavac također bacivši osobni rekord koji mu je donio 3. mjesto u 2010.godištu (poboljšan osobni rekord za 3.52m). Od ostalih naših atletičara plasman među prvih 10 mjesta u svojem godištu ostvarili su Filip Rajnović (2010. godište) 4. mjesto u skoku u dalj , te 6. mjesto u utrci na 60 metara, Marko Šuper (2010. godište) 7. mjesto skok u dalj, poboljšan osobni za 45 cm, Mia Teskera (2008. godište) 5. mjesto skok u dalj, poboljšan osobni rekord za 26 cm te 10. mjesto u utrci na 60 metara, poboljšan osobni rekord za 0,41 sek. ujedno postavljen i novi klupski rekord.
Limači su u ovom 1. kolu ekipno zauzeli visoko 8. mjesto od ukupno 22 kluba u njihovoj konkurenciji.
Naše prve violine na ovom natjecanju bili su Lorena Blaga u kategoriji žena koja je istrčala svoj osobni rekord u utrci na 800m te zauzela 5. mjesto dok je Mario Bošnjaković također istrčavši osobni rekord zauzeo 4. mjesto u utrci na 600 metara u kategoriji muškarci.

 • Atletska staza u Virovitici bogatija za tri borilišta

Iako je danas (srijeda, 10.4.2019.) vrijeme opasno “visilo” vrijedni članovi AK Virovitica su uspjeli osposobiti tri nova borilišta za svoje članove, ali i sve građane koji pohode prostor atletske staze. Ukopana je odskočna daska za skok u dalj, izmjereno je i označeno bacalište za bacanje kugle te će do kraja tjedna biti montirano i tzv. “drvo” kao graničnik, a označeno je i bacalište za vortex. Sve navedeno imat će priliku učenici osnovnih i srednjih škola s područja županije isprobati već u utorak 16.4.2019. kada će se na atletskoj stazi održati županijsko školsko prvenstvo u atletici.

 • Članovi AK Virovitica pripremili atletska borilišta za županijsko natjecanje u atletici za učenika osnovnih i srednjih škola.
 • “Mazatori” na Bjelolasici, a “Brzi i Žestoki” u Virovitici mažu i pod Uskrsnim praznicima

Proljetni praznici za neke znače odmor, ali ne i za naše atletičare. Dok mladi “Brzi i Žestoki” svoje kilometre skupljaju na virovitičkoj atletskoj stazi, stariji članovi našeg kluba vrijedno treniraju i spremaju se za nadolazeću sezonu na stazi van naše županije. Pripreme odrađuju u Hrvatskom olimpijskom centru Bjelolasica pod vodstvom trenera Siniše Špiranca. Put Bjelolasice, još u ponedjeljak ujutro krenuli su Lena i Luka Sabo, Mario Bošnjaković i Paula Rakijašić.

 • Trener Špiranec u pratnji kćerke Sare istrčao Čakovečki polumaraton

Iako su naši atletičari mirovali proteklog vikenda to se ne može reći i za našeg trenera Sinišu Špiranca koji je uz potporu kćerke Sare trčao nedjeljni Čakovečki polumaraton.
Na kraju Sara se popela na postolje i zauzela u svojo kategoriji 2. mjesto, 18. u ukupnom poretku od 86 natjecateljica. Trener Špiro se ovoga puta podredio kćerinom uspjehu te su zajedno utrčali u cilj što je njemu bilo dovoljno za ukupno 128. mjesto od 235 natjecatelja!

Svibanj

 • Članovi AK Virovitica zajedničkim treningom djece i roditelja obilježili međunarodni Dan obitelji

Sedamdesetak što djece, što roditelja obilježilo je zajedničkim treningom međunarodni Dan obitelji. Djeca su učila svoje roditelje osnovama atletike, a sve je kulminiralo međusobnim natjecanjem nakon čega je slijedila zaslužena zakuska. Teško je reći tko je bio ponosniji i zadovoljniji poslije treninga. Djeca, što su možda i po prvi put učila nečemu svoje roditelje. Roditelji, koji su uspjeli odraditi i ne tako lagani trening ili treneri i uprava kluba što imaju takvu divnu djecu i roditelje u klubu.

 • Nela Pleša i Marko Šuper zlatni, Marin Hajmaši srebrni u Čakovcu

U nedjelju (19.5.2019.) je u Čakovcu održano do sad dva put otkazivano 3.kolo hrvatske atletske lige sjever. Virovitički atletičari zabilježili su zapažene rezultate u utrci na 400m kod limača i limačica, te u bacanju vortexa kod limača. Naime, Nela Pleša i Marko Šuper okitili su se zlatom u svom godištu u utrci na 400m dok je Marin Hajmaši bacio vortex za drugo mjesto u kategoriji limača.

Od zapaženijih rezultata treba još spomenuti:

4. mjesto Filip Rajnović (u 2010. godištu) – 400m

5. mjesto Mia Teskera (u 2008. godištu) – 400m

5. mjesto Marko Benčina (u 2010. godištu) – 400m

6. mjesto Niels Bogatić (u 2010.godištu) – 400m

6. mjesto Kristijan Posavac (u 2010. godištu) – bacanje vortexa

7. mjesto Mislav Jovanović (u 2010. godištu) – 400m

 • BREAKING NEWS FROM SPLIT!!!

Mario Bošnjaković član AK Virovitica srednjoškolski prvak Hrvatske na 800m!!!

Lipanj

 • Članovi AK Virovitica sudjelovali na 18. Olimpijskom festivalu dječjih vrtića Virovitičko-podravske županije u ulozi sudaca.
 • Mario Bošnjaković s novim osobnim rekordom do 10. mjesta, Paula Rakijašić 7. na 800 metara na Kupu Hrvatske

Ovu nedjelju (2.6.2019.) AK Agram bio je domaćin Hrvatskog kupa i ekipnog prvenstva Hrvatske za juniorke i juniore. Atletski klub Viroviticu predstavljali su Paula Rakijašić i Mario Bošnjaković oboje trčeći utrku na 800 metara.

Paula je nakon nekoliko sitnijih ozljeda bila dosta vremena van natjecateljskog ritma što se osjetilo i na današnjoj utrci. Paula se dobro držala 2/3 utrke no u samoj završnici je falilo “ono nešto” te je s vremenom 2:21,69 zauzela 7. mjesto. Nadamo se da će Paula već na sljedećem natjecanju doći do one stare forme te nas nastavit oduševljavati svojim izvedbama.

Za razliku od Paule, Mario Bošnjaković nakon osvojenog 1. mjesta na srednjoškolskom prvenstvu Hrvatske koje se održalo prošlog mjeseca u Splitu nastavlja oduševljavati svojim predstavama. Do danas je Marijev osobni rekord na 800 metara iznosio 2:07,60 no kako se pri Hrvatskom atletskom savezu ne računa vrijeme postignuto na srednjoškolskim natjecanjima pod službeno, danas je Mario službeno popravio svoj osobni rekord za 5,5 sekundi (dosadašnji službeni osobni rekord na 800m – 2:10,32) i sa konačnih 2:04,67 zauzeo 10. mjesto u ukupnom poretku juniora.
Ovo je još jedan dokaz koliko Mario kvalitetno radi sa svojim trenerom Sinišom Špirancem te je za očekivati da će uskoro dosanjati svoj san i spuštanje osobnog rekorda na vrijeme ispod dvije minute.

 • Dvije članice AK Virovitica u pobjedničkoj ekipi. Dvije članice AK Virovitica Mia Teskera i Nika Meter dio su ekipe OŠ Ivane Brlić Mažuranić koja je danas postala državni atletski prvak u kategoriji 5. i 6. razreda.
 • Paula Rakijašić 6., a Mario Bošnjaković 10. na juniorskom prvenstvu Hrvatske na 800m

Proteklog vikenda Rijeka je bila domaćin pojedinačnog prvenstva Hrvatske za juniorke i juniore.
Naše dvije perjanice Paula Rakijašić i Mario Bošnjakovic nastupali su na 800m. Paula je nakon nekoliko manjih ozljeda i povratka u sustav natjecanja na današnjoj utrci istrčala 2:16.90 te zauzela ukupno 6. mjesto.
Mario Bošnjaković je jučer kasno navečer po kišnom i prohladnom vremenu otrčao utrku na 400m više kao uvertiru za današnjih 800m i zauzeo ukupno 20. mjesto. No danas je u jakoj konkurenciji osamsto metraša sa 2:05.26 u cilj ušao kao 10. junior Hrvatske.
Velike čestitke Pauli i Mariu kao i njihovom treneru Siniši Špirancu na današnjim nastupima i rezultatima.

Kolovoz

 • Paula Rakijašić treća na seniorsko prvenstvu Hrvatske, Mario Bošnjaković 8.

U Varaždinu je, u organizaciji AK Sloboda, održano Pojedinačno prvenstvo Hrvatske za seniore i seniorke. Na prvenstvu je nastupalo i dvoje naših ponajboljih atletičara.
Paula Rakijašić je nakon nekoliko manjih ozljeda, nekih možda slabijih rezultata na zadnjim natjecanjima otrčala opet jednu vrhunsku utrku i istrčavši osobni rekord na 800m (2:13,53) zauzela 3. mjesto. Paula je bila najbolje plasirana juniorka u spomenutoj utrci. Oduševila je Paula ovim rezultatom sve u klubu i napokon su došli na naplatu svi mukotrpni treninzi, sve ozljede i pehovi koje su Paula i njezin trener Siniša Špiranec imali od samog početka sezone.

Druga naša perjanica, Mario Bošnjaković po prvi je put trčao u seniorskoj konkurenciji i s rezultatom 2:11,01 zauzeo 8. mjesto u utrci na 800m.

Sjajne su ovo vijesti za sve nas u klubu i pokazatelj našim malim atletičarima da se upornim i ustrajnim radom mogu postići veliki rezultati. Iskrene čestitke Pauli, Mariju i njihovom treneru Siniši Špirancu.

 • Iz Jasenovca sa jednim srebrom i jednim 4. mjestom

U četvrtak (29.8.2019.) Jasenovac je bio domaćin tradicionalne “Jasenovačke milje”.
Utrka je to gdje 4 natjecatelja trče štafetu 4x400m ulicama Jasenovca.
Ove godine AK Virovitica put Jasenovca je krenuo sa muškom ekipom limača (dječaci rođeni 2008. i mlađe) te sa ekipom mlađih kadetkinja (djevojčice rođene 2006.i mlađe). Limači su dotrčali do pehara i medalje i to srebrne. Mlađe kadetkinje koje su u sastavu imale dvije limačice su zauzele ukupno 4.mjesto. Uvijek dragi domaćini Ak Jasenovac, kojima se ovaj put od srca zahvaljujemo na gostoprimstvu, su po završetku natjecanja upriličili dodjelu medalja, pehara, priznanja i majici te organizirali zajedničku večeru i druženje.
Limači: Marko Šuper, Niels Bogatić, Filip Rajnović i Mislav Jovanović
Mlađe kadetkinje: Nikolina Kojić, Mia Teskera, Lamija Dragosavljević i Vanja Brozović

Rujan

 • Jučer je u Varaždinu u organizaciju MAK Varaždin održano 5. kolo Hrvatske atletske lige-sjever.
  Atletski klub Virovitica ostvario je nekoliko iznimnih rezultata.
  Tri prva mjesta u utrci na 400m u svojim godištima osvojile su:
  Lucia Zalović (2010. i mlađe),
  Nela Pleša (2009.) i
  Mia Teskera (2008.)
  U istoj utrci u kategoriji limača Marko Šuper (2010. i mlađi) osvojio je 3. mjesto.
  Svi navedeni su poboljšali svoje osobne rekorde.
  Od zapaženijih rezultat kod limača možemo još spomenuti:
  4. mjesto Tene Jugović (2010. i mlađe) u skoku u dalj,
  5. mjesto Mislav Jovanović (2010. i mlađe) skok u dalj,
  5. mjesto Kristijan Posavac (2010. i mlađe) bacanje vortexa.
  Kod starijih iskusnijih atletičara naš najbolji atletičar Mario Bošnjaković opet je pokazao da je ovo njegova godina. srušivši osobni rekord u utrci na 1500m osvojio je 1.mjesto.
  3.mjesto u utrci na 600m u kategoriji mlađih kadeta osvojio je Petar Rajnović kojemu je ovo bila i prva službena utrka u kojoj je branio boje našeg kluba.
  Za spomenuti je još i 4.mjesto Petre Gladović u utrci na 200 m u kategoriji mlađe juniorke.
  Ekipno gledajući, limači fantastično 4.mjesto, samo jedno mjesto slabije su limačice (5.mjesto) kao i mlađi kadeti (5.mjesto). Sve u svemu izniman nastup Virovitičkih atletičara ovog vikenda. Iskrene čestitke svoj djeci i trenerima koji su po iznimno nepovoljnim vremenskim uvjetima (ekstremna temperatura na stadionu) izborili nikad bolje rezultate za virovitičku atletiku.
 • Brončana Paula Rakijašić 1. dana Pojedinačnog prvenstvo Hrvatske za mlađe seniorke i seniore

Nakon prvog dana pojedinačnog prvenstva Hrvatske za mlađe seniorke i seniore atletski klub Virovitica bogatiji je za još jednu medalju s državnog prvenstva.
Paula Rakijašić osvojila je 3.mjesto u utrci na 1500m sa rezultatom 4:34.32 što je ujedno i osobni Paulin rekord. Mario Bošnjaković nastupao je u utrci na 400m i s rezultatom 55.75 zauzeo ukupno 12. mjesto.

 • Paula Rakijašić mlađe seniorska prvakinja Hrvatske na 800m

AK Virovitica ima PRVAKINJU HRVATSKE!

Nakon subotnjeg trećeg mjesta u utrci na 1500m Paula je u nedjelju zasjala zlatnim sjajem . Iako je put Rijeke krenula bez svog trenera Siniše Špiranca (poslovne obveze) Paula je taktički savršeno odradila utrku na 800m na prvenstvu Hrvatske za mlađe seniorke i seniore koje se prošlog vikenda održavalo u Rijeci. Kako smo već pisali, Paula se dugo vremena borila sa sitnim ozljedama. Nije Paula jedno vrijeme bila “ona prava”, ali na sreću sada je to sve iza nje. Oni koji su gledali utrku, nakon prvih 400m sigurno nisu očekivali kraj kakav je slijedio. Paula je nakon spomenutih prvih 400m bila na zadnjem mjestu. No, sve je to bio dio taktički savršeno pripremljene utrke sa trenerom Špirancem jer nakon tih prvih 400m Paula je jednostavno eksplodirala i ostatak utrke suvereno i nadmoćno odradila i s ukupnih 2:16.66 zauzela 1. mjesto i time postala mlađe seniorska prvakinja Hrvatske.

Osim Paule, još jedan naš atletičar trčao je drugog dana prvenstva Hrvatske, a to je Mario Bošnjaković. Mario je kao i u subotnjoj utrci na 400m i u nedjeljnoj na 200m srušio osobni rekord i sa vremenom 25.38 zauzeo 9. mjesto.

Iskrene čestitke Pauli i Mariju kao i njihovom treneru Siniši Špirancu koji iz dana u dan iz natjecanja u natjecanje pokazuju koliko dobro i kvalitetno rade te na najljepši mogući način promoviraju naš klub, grad i županiju!

 • Mala utrka (5,8 km) 28. polumaratona Barcs – Virovitica u bojama članova AK Virovitica

Danas (subota, 21.9.2019.) održan je 28. polumaraton Barcs – Virovitica.

Utrka koja je ove godine startala u mađarskom gradu Barcsu imala je kao i svake godine svoju “lite” verziju, utrku na 5,8 km sa startom na virovitičkoj obilaznici. Ženskom utrkom spomenute dionice suvereno je vladala naša Paula Rakijašić koja je osvojenim 1. mjestom (ukupno i u kategoriji) od danas i ponosna vlasnica titule rekorderke staze. Prvo mjesto u svojoj kategoriji istrčala je i naša nova članica Lucija Keleković. Utrku su još istrčale Petra Gladović i Leticija Jurlina. U muškoj kategoriji ukupno 2. mjesto (1. u svojoj kategoriji) osvojio je naš „Super“ Mario Bošnjaković. Ritam starijeg i iskusnijeg prof. Olivera Orešića bio je ovog puta prevelik zalogaj za našeg Marija, no i ovako ovo je veliki rezultat i sjajan nastavak niza odličnih utrka najdarovitijeg virovitičkog atletičara.

Izvrsno 3. mjesto u svojoj kategoriji osvojio je Luka Sabo, koji također iz utrke u utrku pokazuje da se u budućnosti s pravom može računati na njegove izvrsne rezultate.

Valja spomenuti i ljude iz našeg tabora koji su pridonijeli odličnoj organizaciji ovogodišnje utrke, a to su mame naših malih atletičara. Veliko hvala mami Benčina, Mikac i Nađ na velikoj pomoći pri djeljenju okrijepe današnjim natjecateljima uz stazu. Također našoj vrijednoj predsjednici Jasni Mišnić-Rakijašić koja je danima i tjednima zajedno sa ljudima iz sportske zajednice na čelu sa gospodinom Tihomirom Majstorovićem radila na svim papirnatim i logističkim detaljima utrke. Uz spomenute, u samom cilju utrke, pri ulasku u krug stadiona Vegeška za siguran ulazak u cilj brinuli su se naša (nažalost ozlijeđena) atletičarka Lena Sabo, trener najmlađe uzrasne kategorije Hrvoje Reder i trener/tajnik kluba Hrvoje Žunec.

 • 29.9. Na današnji dan prije dvije godine, nakon više od 35 godina izbivanja atletike u gradu Virovitici, osnovan je ATLETSKI KLUB VIROVITICA.

Hvala svima koji ste ove dvije godine bili uz nas. Veselimo se svakoj sljedećoj.

 • Najstariji atletičari nizom zlatnih medalja čestitali klubu drugi rođendan

Danas (nedjelja,29.9.2019.) su virovitički ribnjaci bili domćin 3. Outdoor Weekend Puta Šarana u sklopu kojega se tradicionalno trčala trail utrka na 3, 5 i 11km.
Članovi atletskog kluba Virovitica svojim vrhunskim nastupom upriličili su slavljeničko raspoloženje i na dan druge godišnjice osnutka kluba osvojili sva prva mjesta u utrkama na 3 i 5 kilometara u ženskoj i muškoj konkurenciji.


Krenimo redom…
Junior utrka na 3000m – žene
1. Lucija Keleković – AK Virovitica
2. Sara Špiranec – AK Virovitica
3. Ivna Maričić – Škola trčanja Orahovica
4. Petra Gladović – AK Virovitica
6. Iva Gabrić – AK Virovitica

Junior utrka na 3000m – muškarci
1. Luka Sabo – AK Virovitica
2. Marko Varga – Škola trčanja Orahovica
3. Dino Gabrić – Individualac

Challenge utrka na 5000m – žene
1. Paula Rakijašić – AK Virovitica
2. Marina Novoselec – AK Slatina
3. Renata Morović – Individualac

Challenge utrka na 5000m – muškarci
1. Mario Bošnjaković – AK Virovitica
2. Goran Draksler – Glasnici istine
3. Matko Kolesarić – BK Bor

Iskrene čestitke svim natjecateljima i njihovom treneru Siniši Špirancu.

 • Atletski klub Virovitica suorganizator 3. Outdoor Wekeenda Put Šarana

Kao i prošle godine i ove na Putu Šarana vrijedno su volontirale mame naših atletičarki Anita Mikac i Ivana Nađ, a neke su i sudjelovale u samom eventu pa su tako Sanela Koščak i Valerija Teskera planinarile stazom “Virovitički vidici”, a sve pod budnim okom naše predsjednice Jasne Mišnić-Rakijašić.
Na samom eventu su još sudjelovali Zlatko Rakijašić i Hrvoje Žunec.

Listopad

 • Paula Rakijašić i Mario Bošnjaković prvaci Hals lige na 2000m, Mia Teskera viceprvakinja na 400m

Prošlu nedjelju (13.10.2019.) Varaždin i AK Sloboda bili su domaćini Pojedinačnog prvenstva Hrvatske atletske lige sjever.
Paula Rakijašić i 6. godinu za redom okrunila se titulom prvakinje HALS-a i to pobjedom u utrci na 2000m u kategoriji starije juniorke. Paula je tako od 2014. do 2019. pobjeđivala u 6 utrka finalnog kola i to u disciplinama od 600 do 3000 metara.
Titulu prvaka Hals-a odnio je i Mario Bošnjaković koji je u kategoriji seniora pobjedio također u utrci na 2000m.
Viceprvakinja Hrvatske atletske lige sjever u kategoriji limačica u utrci na 400m je Mia Teskera.
Na završnom kolu ovosenzonskog natjecanja nastupali su još:
Luka Sabo (200m, ml. junior)
Lamija Dragosavljević (100m, ml. kadetkinje)
Vanja Brozović (100m, ml. kadetkinje)
Petra Nađ (100m, ml.kadetkinje)
Leon Jurković (400m ml. kadet)
Josip Golić (400m, ml. kadet)
Nikolina Kojić (400m, limačice)
Lovro Zdjelar (400m, limači)
Marko Šuper (400m, limači).

 • Članovi atletskog kluba Virovitica gostuju u emisiji Dobro jutro, Hrvatska.

U srijedu (23.10.2019. od cca. 9.15 sati) je naš najperspektivniji i najuspješniji atletičar kluba Mario Bošnjaković, jedan od najperspektivnijih hrvatskih trenera, bivši vrhunski atletičar i dopredsjednik kluba Siniša Špiranec te jedan od osnivača kluba, trener i tajnik Hrvoje gostovali u popularnoj jutarnjoj emisiji HRT-a Dobro jutro,Hrvatska.

 • ZAVRŠENE PRIPREME ZA DRŽAVNO PRVENSTVO U KROSU

Jučer su vrijedni članovi AK Virovitica započeli sa obilježavanjem staze za nadolazeće prvenstvo Hrvatske u krosu. Zabijeno je oko 200 kolčića i prvi obrisi staze se naziru. U sljedećih nekoliko dana slijedi završna košnja, obilježavanje trakama, postavljanje prepreka od slame i trupaca te nanošenje pješčanih zona na mjestima gdje ima kamenja ili rupa. Vjerujemo kako ćemo opravdati ukazano povjerenje Hrvatskog atletskog saveza i organizirati jedno vrhunsko prvenstvo u krosu u kojemu će osim natjecatelja i njihovih voditelja moći uživati i mnogobrojni gledatelji uz stazu jer je staza pregledna i dosta atraktivna!

 • PAULA RAKIJAŠIĆ 1. JUNIORKA HRVATSKE, LOVRO ZDJELAR 7. LIMAČ

Subota iza nas (2.11.2019.) velikim i zlatnim slovima ostat će upisana u povijesti virovitičke atletike i povijest virovitičkog sporta općenito. Naime, točno na dvogodišnjicu primitka atletskog kluba Virovitica u članstvo Hrvatskog atletskog saveza i samo koji dan više od dvogodišnjice postojanja kluba, isti se usudio kandidirati i na kraju se pokazalo više nego uspješno organizirati Pojedinačno prvenstvo Hrvatske u krosu. 278 inicijalno prijavljenih atletičara iz 38 klubova bila je više nego dobra pozivnica i referenca za jedno vrhunsko atletsko natjecanje. Naporno su i nekako bi se reklo u sjeni vrijedni ljudi iz atletskog kluba na čelu sa agilnom predsjednicom Jasnom Mišnić- Rakijašić mjesecima pripremali ovo prvenstvo. Kada je napokon došao taj dan, uz pomoć mnogobrojnih volontera u vidu roditelja članova kluba, organizatori su (prema riječima mnogobrojnih sudionika i posjetitelja) sve oborili s nogu. Od kvalitete staze (Stazu modelirao i označio Siniša Špiranec uz pomoć Hrvoja Redera i Hrvoja Žuneca), prostora za svlačionice, zagrijavanje, prijavu i okrjepu pa do restorana Škola u kojemu je održan ručak za sve natjecatelje i njihove voditelje, sve baš sve je bilo na zavidnoj razini. Nisu to naše riječi samohvale već vam prenosimo riječi zadovoljnih čelnika saveza, klubova, trenera, zbora atletskih sudaca pa sve do samih navijača koji su bili proteklu subotu uz stazu.

Paula Rakijašić, virovitička atletska kraljica, lakše je od očekivanog osvojila 1. mjesto u utrci juniorki te se plasirala u sastav reprezentacije Hrvatske za nadolazeće prvenstvo Balkana koje će se ove godine održati u Crnoj Gori.

Lovro Zdjelar nam je svima izmamio osmjeh na lica i učinio nas iznimno ponosnim trenerima, jer dječak koji je u trenažnom procesu kluba nešto manje od pola godine zauzeo je izvrsno 7. mjesto u kategoriji limača.

 • PAULA RAKIJAŠIĆ 7. MJESTOM NAJBOLJA HRVATSKA ATLETIČARKA NA 63. PRVENSTVU BALKANA U KROSU

Crnogorski grad Berane bio je domaćin 63. Prvenstva Balkana u krosu. Hrvatsku reprezentaciju na spomenutom natjecanju predstavljala je između ostalih i naša atletičarka Paula Rakijašić. Paula je trčala juniorsku utrku na 4 km i rezultatom 14:39 zauzela odlično 7. mjesto. Prvo mjesto osvojila je turkinja ERGUN Silva, dok su ostale naše predstavnice zauzele 9. mjesto Helena VALENTIĆ te 17. mjesto Ana TIBLJAŠ.
U ekipnom poretku naše su reprezentativke zauzele 4. mjesto.

Paula je ovim 7. mjestom bila ujedno i najbolje plasirana Hrvatska atletičara na ovom prvenstvu.

 • IZVRSTAN NASTUP ATLETIČARA AK VIROVITICA U KOPRIVNICI ZA KRAJ JEDNE VRHUNSKE SEZONE

Atletičarke i atletičari atletskog kluba Virovitica nastupali su danas (nedjelja, 10.11.2019.) po hladnom i kišnom vremenu na 41. utrkama ulicama grada Koprivnice. Ukupno 14 naših atletičara stalo je na start svojih utrka po uzrasnim kategorijama.
Naša najstarija atletičarka danas bila je Sara Špiranec koja je trčala i najdužu utrku u ženskoj konkurenciji, seniorsku na 3400 m, a zauzela je visoko 5. mjesto. Osim priznanja koje je danas primalo prvih 5 atletičara u svim kategorijama, Sara je put Pitomače otišla i sa 500 kn novčane nagrade koju je organizator osigurao za 5 prvoplasiranih atletičarki u ovoj kategoriji.

Lucija Keleković u kategoriji juniorki dotrčala je do brončane medalje (3. mjesto).

Nela Pleša naša jedina limačica na današnjoj utrci isto se okitila brončanom medaljom u kategoriji djevojčica školskog uzrasta rođenih 2009. i mlađe
Od ostalih djevojaka danas su još nastupale Petra Gladović i Iva Gabrić, a njihove rezultate ćemo objaviti kada budu objavljeni službeni rezultati utrka.

U muškoj konkurenciji svoju izvrsnu formu koju je pokazao i na Pojedinačnom prvenstvu Hrvatske u krosu potvrdio je Lovro Zdjelar koji je osvoji izvrsno 2. mjesto i srebrnu medalju u utrci dječaka školskog uzrasta rođenih 2009. i mlađe.
Naš najstariji i najiskusniji atletičar Mario Bošnjaković danas je dotrčao do visokog 4. mjesta u kategoriji juniora.

Od ostalih naših dječaka rezultate ćemo isto objavit po izlasku službenih rezultata utrka, a nastupili su Marko Šuper, Marko Benčina, Filip Rajnović u kategoriji dječaka školskog uzrasta rođenih 2009. i mlađe, Luka Sabo kod juniora, Josip Golić u kategoriji mlađih dječaka rođenih 2007. i mlađe te Petar Rajnović i Leon Jurković u kategoriji starijih dječaka rođenih 2005. i mlađe.

Velike čestitke svim natjecateljima i njihovom treneru i voditelju Siniši Špirancu koji su usprkos izrazito lošem vremenu ipak zabilježili zavidne rezultate i još jedanput potvrdili da se u atletskom klubu Virovitica odlično radi. Svim kategorijama u klubu sada slijedi period lakših i sveobuhvatnih treninga no vrlo brzo se okrećemo novoj sezoni i pripremi za istu jer na staroj slavi se ne može živjeti već se treba dokazivati svake godine iznova.