ŠPIRINI “MAZATORI” ODUŠEVILI U ČAKOVCU (3. KOLO HRVATSKE ATLETSKE LIGE – SJEVER)

Danas je u organizaciji AK Međimurje u Čakovcu održano 3. kolo Hrvatske atletske lige sjever za starije dobne kategorije.

Trener Špiranec je poveo gotovo identičnu ekipu kao i prošlo kolo izuzev našeg najboljeg muškog atletičara Marija Bošnjakovića.

Već pri javljanju s puta dalo se naslutiti da je danas taj dan kada će se desiti nešto veliko. I desilo se i to ne jedna stvar već nekoliko njih.

Od kuda početi?

Prva je na borilište izašla Vera Špiranec u utrci na 80 m prepone. Trenirala je dugo i naporno i pred nju se nije postavljao nikakav imperativ rezultata već samo da odradi jednu dobru utrku. No, Vera je utrku odradila i više nego dobro te je s vremenom 14,84 zauzela izvrsno 3. mjesto u kategoriji mlađih kadetkinja. Tim je rezultatom Vera srušila svoj osobni, ali i postavila novi klupski rekord na 80 m s preponama u kategoriji mlađih kadetkinja.

Nakon nje na start utke od 60 m stale su Mia Teskera, Lamija Dragosavljević te Andrea Kovač. Mia je opet opravdala epitet najperspektivnije virovitičke mlade atletičarke te je ovu utrku s vremenom 8,87 završila na 5. mjestu, a gledajući samo njezino godište bila je 2. u 2008. godištu. Ovo je ujedno i Mijin osobni, ali i novi klupski rekord na 60 m u kategoriji mlađih kadetkinja.Lamija Dragosavljević je istu utrku završila na 11. mjestu (9,31), a Andrea Kovač na 12. mjestu (9,40).

Nakon djevojaka na scenu čakovečke atletske staze stupili su mladići. Josip Golić, Petar Rajnović, Leon Jurković i Ante Blažević nastupali su u utrci na 200m.Najbolji rezultat i 4. mjesto osvojio je najmlađi među njima, Josip Golić, koji iako je mlađi kadet trčao je u konkurenciji kadeta i oduševio s istrčanih 29,11. Za njim su redom ulazili kao 5. Petar Rajnović (29,17), 6. Leon Jurković (29,40) i 7. Ante Blažević (30,42).

Za kraj natjecanja spomenuti su atletičari i atletičarke trčali štafetnu utrku 4x300m.

U muškoj kategoriji nažalost, nije bilo niti jedne druge prijavljene štafete te su naši mladići otrčali solo utrku s rezultatom 3:09,15.

A onda je došla ženska štafetna utrka kao šlag na tortu ovog iznimno uspješnog virovitičkog atletičarskog dana. Ženska štafeta u sastavu Lamija Dragosavljević, Vera Špiranec, Andrea Kovač i Mia Teskera otrčale su dionicu od 4x300m za 3:21,23 i osvojile 1. mjesto u kategoriji mlađih kadetkinja ostavivši iza sebe atletičarke Zaprešića i Dinamo Zrinjevca iz Zagreba.

Osim izvrsnih rezultata valja napomenuti i jedan jako zanimljiv detalj s današnjeg natjecanja. Naime, na današnjem 3. kolu Hals lige sudjelovalo je 184 atletičara i atletičarke iz 28 klubova, no samo je naš klub imao prijavljene dvije štafete. Još jedan pokazatelj kako se kod nas u klubu radi, koliko smo sveobuhvatni i koliko se u biti “igramo i zabavljamo”, a uz tu “igru” sa svakog natjecanja donosimo hrpu sjajnih i hvale vrijednih rezultata. Podsjetimo 3 nam je godine tek!

Trener Siniša Špiranec se tijekom ovog iznimnog dana skromno javljao šaljući pokoju sliku koju donosimo u nastavku, a o kakvom se čovjeku, treneru i profesionalcu radi govori činjenica da je već 10 minuta od povratka iz Čakovca marljivo odrađivao trening sa našom perspektivnom dugoprugašicom, a ujedno i svojom kćerkom Sarom Špiranec.

Kapa do poda svim dionicima današnjeg dana i s veseljem iščekujemo nove nastupe, nove utrke i nove izazove ovog fantastičnog sportskog kolektiva!