Povijesni nastup virovitičkih preponašica na Pojedinačnom prvenstvu Hrvatske za mlađe i starije kadetkinje i kadete

Vikend iza nas (27. i 28.6.2020.) opet će za sve članove kluba, mnoge prijatelje i simpatizere ostati zlatnim slovima upisan u povijest virovitičke atletike.

Vera Špiranec i Nikolina Kojić prve su virovitičke atletičarke koje su nastupale za Atletski klub Virovitica na prvenstvu Hrvatske trčeći preponašku utrku. Njih dvije su u subotu (27.8.2020.) u Varaždinu trčale svoje prvo Prvenstvo Hrvatske za mlađe kadetkinje i to u do sada nezamislivoj disciplini na našem području, u utrci na 80 metara s preponama. Njihovi treneri su duge dvije i pol godine malo po malo s njima, ali i ostalim virovitičkim atletičarima svladavali mnogobrojne zahtjevne i motorički komplicirane vježbe da bi ni tri godine od osnutka kluba imali prvi zabilježeni nastup u ovoj nimalo jednostavnoj i izrazito tehnički zahtjevnoj disciplini.

Vera je svoj nastup završila na 12., a Nikolina na 18. mjestu, no sam rezultat za sve nas je možda i manje bitan. Bitna nam je činjenica da smo upornim, stručnim i sistematičnim radom, krenuvši od potpune nule za nešto više od dvije godine uspjeli osposobiti atletičara da trči utrku s preponama na Državnom prvenstvu.

Prepone su samo jedna od disciplina koje se svakodnevno, pa i u ovim temperaturno ekstremnim uvjetima uvježbavaju i treniraju na virovitičkoj atletskoj stazi. Bacanje vortexa, kugle pa čak i koplja, skakanje u dalj i naravno klasično trčanje, sve je to dio svakodnevnog spektra disciplina koje naši klinci upražnjavaju na našim treninzima.

Verin i Nikolinin bivši trener Žunec, ali i sadašnji Špiranec mogu biti itekako ponosni kako na svoj rad tako i na činjenicu da su klub od male oronule i zarasle staze, na početku bez ijednog rekvizita sada doveli na razinu da nas prepoznaju gdje god se pojavimo. Bilježimo iz nastupa u nastup sve zapaženije rezultate i radimo sve kako bi u što skorijoj budućnosti ljudi na čelu grada i županije uvidjeli potrebu izgradnje atletske staze koju ovi klinci, njihovi roditelji, ali i sami treneri i Uprava kluba i te kako zaslužuju!