DUGOPRUGAŠI OPET U AKCIJI

Protekli vikend naši dugoprugaši nisu mirovali!

U suboti 22.kolovoza, održana je 10.utrka Žumberak trail. Sudjelovalo je preko 500 trkača koji su mogli birati različite duljine staze. Oni najspremniji startali su u ponoć na utrci od 82km, dok su ostale kategorije (38km, 15km i 8km) startale tijekom subotnjeg jutra.

Za naš klub nastupili su Tomljanović Kruno koji je završio utrku od 82km na 29 mj. sa vremenom 16:58:45 i Brcković Damir koji je bio 69. na utrci od 38km sa vremenom 7:53:04. Vremenski uivjeti bili su iznimno teški zbog vlažne noći i velike vrućine tijekom dana, a staze su bile tehnički vrlo zahtijevne. Staza je bila brutalna (ne znam jesu li bili strmiji usponi ili spustovi), ali prekrasna. Vrijeme nemilosrdno, šuma vruća i sparna za propucat se momentalno!-govori Brcković. Bez obzira na to , naši trkači oduševljeni su organizacijom utrke kao i prirodnim ljepotama u kojima su uživali tijekom trčanja.

U nedjelju 23.kolovoza doržan je 5. ZAGREB 21 prvenstvo Balkana i prvenstvo Hrvatske u polumaratonu. Na utrci je nastupilo 503 polumaratonaca. Za AK Virovitica trčali su Goran Volenik 335mj. i Damir Gelenčir 363mj. Bravo dečki!

Autor teksta: Kruno Tomljanović